Romanescu: Până la sfârșitul anului, reabilităm toate locurile de joacă din oraș

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, arată că la nivel de municipiu 75 din cele 93 de locuri de joacă au fost modernizate. Edilul precizează că până la sfârșitul anului se dorește reabilitarea celorlalte spații pe profil din oraș.

Locurile de joacă din municipiul Târgu Jiu, în cea mai mare parte, au fost modernizate (75 de spații dintr-un total de 93 cu o suprafață de peste 15500 metri pătrați), în multe cazuri au fost dotate cu mobilier nou, în altele acesta fiind recondiționat, iar nisipul a fost înlocuit cu covor cauciucat pentru siguranța copiilor. Până la sfârșitul acestui an vor fi reabilitate și spațiile rămase.
Este unul din obiectivele pe care le-am considerat prioritare, fiind, până la urmă, vorba de siguranța copiilor noștri. Înlocuim, în timp, și vechile leagăne din bare metalice, și, totodată, ne asigurăm că nici animalele fără stăpân nu vor mai avea acces în aceste spații.
Unele dintre locurile de joacă au fost extinse, iar în acest moment studiem posibilitatea extinderii și altor spații, acolo unde numărul de copii este mare. De asemenea, avem în vedere și noile cartiere. Suntem deschiși la sugestii și așteptăm, în continuare, propuneri în acest sens”, a transmis primarul.