Romanescu: Persoanele dezavantajate pot solicita cardul educațional pentru copii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că Direcția Publică de Protecție Socială a demarat acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pentru sprijin educațional copiilor mai puțin norocoși.

Așteptăm persoanele dezavantajate care doresc să obțină cardurile pentru sprijin educațional la cluburile vârstei a treia din străzile Olteniței și Mioriței.
Direcția Publică de Protecție Socială a demarat acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic de care beneficiază, copiii din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.
Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:
a) să aibă domiciliul în municipiului Târgu Jiu;
b) venitul lunar net pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an să fie de până la 1.115 lei pentru copiii învățământului de stat primar și gimnazial, iar pentru copiii din învățământul de stat preșcolar, venitul lunar net pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, să fie de până la 284 lei;
c) să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau la școală.
Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru sprijin educațional este de 500 lei/an școlar”, a transmis primarul.