Romanescu, posibile alte strategii: Să vedem dacă USR mai este un partener serios

Liderul liberal Marcel Romanescu ar putea fi nevoit să-şi reconfigureze planurile politice. Deşi a anunţat că speră să formeze majoritatea în Consiliul Local cu USR, după viitoarele alegeri locale, edilul este mai reţinut după ce Radu Miruţă, preşedintele filialei judeţene, tacit, i-a oferit un loc în partid fostului şef de la IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea. Cel din urmă a părăsit formaţiunea politică după doar o zi, înregimentarea sa fiind aspru criticată de europarlamentarul Clotilde Armand.

Îmi doresc, în continuare, o colaborare cu USR. Vom vedea dacă USR, după mişcările pe care le-a făcut în ultima perioadă, mai este un partener serios pentru PNL. Vom vedea în alegerile care vor începe peste o perioadă scurtă de timp. USR este o formaţiune de dreapta, şi mi-aş fi dorit ca viitoarea majoritate să fie alături de această formaţiune. Cu astfel de mişcări haotice, şansele lor în timp vor scădea, şi procentele la fel”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

Liberalul s-a amuzat la ipoteza că ar fi intervenit la “centru” pentru a scăpa de un posibil contracandidat, în persoana lui Caragea, şi a declarat că nici măcar nu a întâlnit-o pe Clotilde Armand.

N-o cunosc, n-am cunoscut-o, şi nu văd ce interes politic sau personal aş fi avut ca domnul Caragea să fie exclus. Nu cred că dacă l-aş fi avut contracandidat, aş fi avut o mare problemă. Pe mine mă interesează formaţiunea, nu Miruţă sau Caragea, a mai spus Romanescu.