Romanescu preconizează revenirea ”pandurilor” pe ”municipal”, Caragea nu vrea să audă de echipă

Petiția online a reprezentanților clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu este un real succes pentru inițiatori, ecourile acesteia răzbătând în media locală. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost chestionat pe tema Pandurii și, zice el, echipa de fotbal se va putea întoarce acasă în 2019. Mai mult, edilul nu a exclus varianta reluării finanțării către gruparea sportivă. O poziție dură a avut Viorel Caragea, cel care consideră petiția ” o nouă combinație a grupului infracțional”.

”Noi am făcut tot ce ține de noi ca echipa să revină pe Stadionul Municipal, în sensul că am participat la toate întâlnirile care au avut loc la Ministerul Dezvoltării, am insistat pentru obținerea fondurilor necesare. În momentul acesta licitația este finalizată, urmează ca firmele care au câștigat această licitație să ducă la bun sfârșit investiția. Mai mult de atât nu puteam să facem. Este clar că în 2019 vom avea un stadion funcțional, pe care echipa Pandurii poate să își desfășoare meciurile de fotbal. Există un contract de comodat, urmează să discut cu cei de la Direcția de Patriomoniu, vom analiza în ce condiții (contra cost sau nu n.red.) Pandurii își va putea desfășura meciurile pe noul stadion. În ceea ce privește finanțarea, știu că pe perioada insolvenței nu se poate face finanțare. Vom analiza în perioada următoare, ținând cont că printre acționarii clubului Pandurii se află și Consiliul Local Târgu Jiu”, a declarat, la Radio Infinit, Romanescu.

Viorel Caragea, fost șef al IPJ Gorj, nu dă gir petiției pro-Pandurii și crede că demersul a pornit de la un grup de interese care ani de zile s-a înfruptat din banii minerilor și energeticienilor. Totodată, fostul polițist nu regăsește în echipa de fotbal o reprezentantă a orașului.

”Pandurii nu mai este al Târgu Jiului, Pandurii este al unui grup de interese”, a punctat, la același post de radio, Caragea.

Și consilierul local Eduard Berca vede cu ochi buni revenirea grupării sportive pe municipal, subliniind că aleșii trebuie să acorde atenție doleanțelor cetățenilor. Berca a precizat că se poate vorbi și despre o reluare a finanțării, dar numai cu condiția ca legea să permită.

Articolul precedentL-a dat afară din casă cu poliția
Articolul următorOficial! Jienii.ro a depășit un milion de vizualizări