Romanescu: Stadionul este omologat pentru meciuri internaționale

Primarul Marcel Romanescu a reacţionat după ce s-a vehiculat stadionul din Târgu Jiu nu ar putea fi omologat de UEFA pentru meciuri internaţionale, deoarece multe dintre spaţiile arenei nu ar fi folosite conform manualului de utilizare.

Edilul a precizat că informaţiile nu sunt conforme cu realitatea şi menite să pună într-o lumină nefavorabilă Primăria Târgu Jiu.

Pot să văd în spatele acestor declaraţii şi anumite interese de a pune o pată asupra imaginii autorităţii publice locale şi a celor căror administrează Stadionul Municipal. Stadionul este omologat din momentul în care a fost construit. (…) Spațiul administrativ de la stadion este pus la dispoziţia autorităţii publice locale, acolo nu se puteau desfăşura activităţi administrative de către club. Spaţiile din faţă sunt spaţii comerciale, pe care le-am scos la licitaţie, dar nu s-a prezentat nimeni. Pe perioada pandemiei, ni s-a părut normal ca acele spaţii, să fie puse la dispoziţia DSP-ului pentru centre de vaccinare, şi, acum, la dispoziţia ONG-urilor, care s-au ocupat de ajutoarele pentru populaţia din Ucraina”, a explicat Romanescu.

La fel cum declarase şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la începutul lunii, altele sunt criteriile care împiedică naţionala mică să evoluze la Târgu Jiu. Atunci, Burleanu s-a referit la condiţiile hoteliere şi la starea gazonului.

Edilul a declarat că trebuie să existe un aeroport la aproximativ 100 de kilometri (n.r. – cel din Craiova îndeplineşte această condiţie) şi două hoteluri de minimum 4 stele în oraş.

Suprafaţa de joc nu a intrat în reabilitare, când a fost modernizat stadionul. Nu ştiu la momentul acesta, dacă există o instalaţie de încălzire a gazonului corespunzătoare. Am informaţii că nu a fost niciodaă folosită. Sunt aspecte pe care le cercetează organele abilitate. Astăzi, avem un singur hotel de 4 stele în Târgu Jiu şi am avut discuţii cu oamenii de afaceri să putem clasifica un alt hotel, tot la 4 stele. Cei care administrează hotelurile le-au ţinut la o categorie inferioară, aşa a fost strategia, dar sunt hoteluri în Târgu Jiu care îndeplinesc această condiţie”, a mai spus Romanescu.