Romanescu: Stația de tratare și sortare a gunoiului este o hală închisă. Nu vor fi încălcate normele de mediu

Autoritatea locală din Târgu Jiu încă nu a decis încă unde va fi amplasată stația de tratare și sortare a gunoiului. Există varianta realizării acesteia între cartierul Bârsești și comuna Lelești, iar primarul municipiului, Marcel Romanescu, transmite că se va consulta cu cetățenii înainte ca investiția, obligatorie potrivit normelor Uniunii Europene, să fie demarată.
Edilul a declarat că s-a implicat pentru realizarea stației, deși responsabilitatea era a autorităților județene. S-a explicat că nu nu este vorba nicidecum de o nouă ”groapă de gunoi”.

Este o hală închisă pentru sortarea și tratarea gunoiului din municipiul nostru, ceea ce presupune că lucrurile vor evolua pozitiv. Nu tot gunoiul care se colectează de pe raza municipiului Târgu Jiu va mai ajunge în depozit. Va ajunge doar o fracție de 20% din gunoiul colectat. Restul va fi sortat și ulterior valorificat. Este o procedură impusă de normele europene. Nu vreau ca târgujienii să aibă de suferit. Am încercat să fim extrem de transparenți și cetățenii să-și spună punctul de vedere. Nu vom încălca normele legale de mediu. Dacă vom constata că există un singur impediment, din acel moment trebuie să avem un plan B.  Stația de sortare a deșeurilor nu era neapărat o obligație a autorității publice locale, ci a celei județene, dar nu voi lăsa niciodată municipiul Târgu-Jiu sub gunoaie. Riscul cel mai mare, dacă stăteam în pasivitate, era ca, de la 1 ianuarie 2024, gunoiul din Târgu Jiu să nu mai poată fi colectat. Aceasta investiție este o hală închisă pentru sortarea și tratarea gunoiului’‘, a spus, la Radio Infinit, Romanescu.

Primarul a precizat că termenul limită pentru realizarea stației de tratare și sortare a gunoiului a fost deja depășit.
Articolul precedentEstimări: Producție de cereale mai bună decât anul trecut
Articolul următorCSU Craiova își ia mijlocaș cu 13 sezoane în Seria A