Romanescu: Trebuie să respectăm legea! Regulile impuse de autoritățile centrale nu pot fi încălcate

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a transmis, printr-un mesaj postat pe pagina de socializare, că Primăria orașului va trebui să respecte regulile stabilite la nivel central în cazul accesului pe Stadionul Municipal la evenimentele dedicate absolvenților. Edilul-șef subliniază că își dorește ca la festivități să participe cât mai multe persoane, însă municipalitatea nu trebuie să se abată de la măsurile hotărâte la București.

Avem o problemă ale cărei date trebuie să le înțelegem cu toții! Suntem încă în pandemie, iar autoritățile centrale au impus o serie de reguli pe care noi suntem obligați să le respectăm. Nu putem încălca legea!
Am cerut, în mod repetat, să fim lăsați să gestionăm astfel de probleme la nivel local. Dar s-a decis altfel.
La Târgu Jiu urmează manifestările prin care vom premia absolvenții învățământului gimnazial, liceal și postliceal. Încă nu am anunțat condițiile ce vor fi impuse participanților pentru că sper ca până în data de 2 iunie să se stabilească alte masuri, mai puțin restrictive pentru organizarea unor astfel de evenimente.
În orice situație, Primăria Municipiului Târgu Jiu este obligată să respecte măsurile impuse de autoritățile centrale. Știu că aceste măsuri produc nemulțumire. Cu toții am obosit și ne dorim să scăpăm cât mai repede de aceste restricții care ne-au făcut viața mult mai grea. Am am purtat discuții cu toți factorii de decizie pentru a găsi soluții și a permite cât mai multor persoane să participe la premierea absolvenților. Mi-aș dori să putem umple stadionul. Mi-aș dori să putem oferi copiilor noștri un spectacol extraordinar, pentru că merită!
Dar va trebui sa respectăm legea.
Mi-am asumat organizarea acestui eveniment pentru elevi în primul rând.
Pentru absolvenți este un moment deosebit de important și suntem obligați să-l marcăm așa cum se cuvine”, a arătat primarul.