Romanescu, ultimatum pentru constructorul de pe ”Calea Eroilor”. Nu se încadrează, pleacă și plătește penalități

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, zilele trecute, la Radio Infinit, că vrea progrese evidente ale investiției la ”Calea Eroilor”, până pe data de 15 august, în caz contrar firmele care și-au asumat lucrările urmând să suporte penalități din partea municipalității și să plece.

Vina este, în totalitate, a celui care a preluat această lucrare, pentru că de la început trebuia să își dea seama că nu are capacitatea necesară, trebuia să își dea seama de acest lucru, ei să nu se fi prezentat la licitație. Noi avem un termen de 15 august în care constructorul trebuie să ne demonstreze, sau cel care a subcontractat, că face tot ceea ce depinde de el ca lucrarea să intre într-un grafic normal.
Adică mi-aș dori ca o parte din porțiunea legata de <<Calea Eroilor>> să fie deja finalizată și din acel moment să ne putem pune la masă. În condițiile în care nu se va realiza acest lucru, termenul de 15 august va fi un termen final pentru societate a care a licitat. (…) În condițiile în care lucrarea se va prezenta la 15 august în aceeași situație ca și în momentul de față reziliem contractul cu despăgubirile pe care le vom cere societății care a câștigat această licitație. Pentru că prin contract s-au stabilit anumite termene și anumite obligații pe care le avem fiecare dintre noi”, a precizat primarul.

Nu sunt probleme cu plățile

Nu exista niciun fel de întârziere la decontarea sumelor pentru lucrările de pe raza municipiului Târgu Jiu. Nicio societate care a lucrat cu municipalitatea târgujiană nu s-a plâns de decontarea lucrărilor. După cum bine știți, acolo (<<Calea Eroilor>> n.red.) este o lucrare finanțată pe PNDL, în proporție de 85%, și 15% de Primăria municipiului Târgu Jiu. Dar, din ceea ce știu eu, inclusiv sumele pe care trebuia să le aloce Ministerul Dezvoltării au fost alocate într-un timp rezonabil. (…) Chiar și atunci când constructorul a fost prezent la Primărie nu s-a plâns de faptul că nu s-au făcut plățile pentru lucrările executate. Întârzierea este datorată, în primul rând, societății care a câștigat licitația, ulterior, prin subcontractata, și societății care a preluat acea lucrare”, a spus, la Radio Infinit, edilul-șef.