Romanescu: Vom găsi soluții ca Pandurii să folosească stadionul

Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu dorește să administreze noul stadion din oraș, lucru cu care municipalitatea nu este de acord. De altfel, consilierii locali nu au votat prelungirea contractului de comodat, cu 4 ani, pentru entitatea fotbalistică, în acest caz existând deja un dosar pe rolul instanței de judecată. Edilul spune că Pandurii trebuie să își desfășoare activitatea noua arenă, însă nu ia în calcul o exclusivitate.

Autoritatea locală a hotărât ca toate echipele naționale de fotbal să poată folosi cu titlu gratuit stadionul, în ideea atragerii unor meciuri internaționale la Târgu Jiu.

Nu voi privi clubul Pandurii, nu l-am privit niciodată, ca un adversar. Nu, este clubul nostru, al tuturor, și dacă, la un moment dat, va avea nevoie de această bază sportivă pentru campionatul următor, părerea mea este că nu se va mai relua acest campionat și după 1 septembrie va începe un nou campionat. Dacă clubul se va putea înscrie în viitorul campionat, vom găsi soluțiile în așa fel încât clubul Pandurii Târgu Jiu să folosească la capacitate maximă stadionul, dar nu cu exclusivitate. Asta este ceea ce trebuie să înțeleagă cei de la Pandurii. Până la urmă, strategia folosirii acestui stadion trebuie să o facă autoritatea publică locală nu clubul Pandurii. Clubul Pandurii trebuie să fie cel care are un drept de preemțiune asupra folosirii acestei baze sportive. În rest sunt foarte multe echipe care au solicitat folosirea bazei sportive. Sperăm să vină și echipele naționale, pentru că în același proiect de hotărâre am stabilit ca toate echipele naționale, indiferent de categorie, indiferent de vârstă să poată să desfășoare meciuri la Târgu Jiu oficiale gratuit. Deci de la echipa națională de seniori, până la ultima echipă de juniori, stadionul este pus la dispoziția acestor echipe pentru meciurile oficiale în mod gratuit. În felul acesta încercăm, prin relația foarte buna pe care o avem cu Federația Română de Fotbal, să atragem cât mai multe meciuri oficiale la Târgu Jiu pentru echipele naționale de fotbal”, a declarat primarul Romanescu.