Romanescu vrea o alianță pentru viitorul Consiliu Local

Edilul Marcel Romanescu este convins că PNL Târgu Jiu este pe drumul cel bun. Organizaţia municipală şi lideri judeţeni ai liberalilor s-au pus la masă pentru a analiza rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare. Concluzia a fost că filiala condusă de Romanescu a scos un scor bun, iar principalul “oponent”, Partidul Social Democrat, a scăzut în preferinţele electoratului.

“Constatările sunt clare în privinţa modului în care s-a comportat organizaţia. A fost o dublă strategie. Pe de o parte, aceea de a aduce PSD-ul acolo unde este astăzi, şi cred că are un trend descendent, şi va merge şi mai jos după alegerile prezidenţiale, şi de a creşte, atât cât am putut, rezultatul politic al Partidului Naţional Liberal. De data aceasta, PNL-ul a înregistrat cel mai bun rezultat pe care l-a obţinut vreodată la acest gen de alegeri, alegerile europarlamentare, în Târgu Jiu. E clar că nu poţi să treci, dintrodată, de la 13-14%  la 50%. Suntem într-un oraş în care PSD-ul n-a coborât niciodată sub 45%, la alegeri în care votul politic contează mai mult decât persoană. De data aceasta sunt aproape de noi”, a explicat Romanescu.

Primarul spune că rezultatul alegerilor parlamentare oferă o altă perspectivă liberalilor gorjeni, care pot forma o alianţa majoritară la alegerile din 2020.  “Mă încântă şi rezultatul USR-ului la Târgu Jiu, pentru că, din punctul meu de vedere, este foarte greu ca Partidul Naţional Liberal să poată face, cel puţin în alegerile din 2020, majoritate în Consiliul Local de unul singur. Asta presupune o alianţă, o colaborare cu una sau mai multe formaţiuni de dreapta pentru a se crea o astfel de majoritate”, a declarat Romanescu.