Romanescu vrea profesionişti, nu schimbări de dragul schimbării: Fără fraţi, surori, amante sau iubite

Primarul Marcel Romanescu îşi îndeamnă colegii de partid la prudenţă şi analiză în ceea ce priveşte şefii deconcentratelor din Gorj. Schimbarea guvernului şi rezultatul din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale va aduce inevitabil schimbări în vârful instituţiilor, dar edilul din Târgu Jiu consideră că profesioniştii trebuie păstraţi, iar PNL trebuie să aducă specialişti, chiar dacă nu au carnet de partid. Un lucru e cert, Romanescu susţine că nu doreşte ca angajările să aibă la bază cumetrii sau alte afinităţi.

Nu trebuie, de săptămână viitoare, să declanşăm un jihad asupra celor care sunt pe funcţii de conducere. Adevăraţii profesionişti, cei care şi-au făcut datoria, trebuie păstraţi pe funcţii. Cei care şi-au folosit acea calitate doar pentru a influenţa votul politic al Partidului Social Democrat, cu regret, trebuie să plece acasă. Sper să avem abilitatea necesară să aducem cei mai buni profesionişti pe care PNL poate să-i valorifice pe aceste funcţii, chiar dacă nu sunt membri ai partidului. În momentul în care nu vei găsi un specialist la tine în partid, trebuie să aduci pe cineva pe care să-l consideri valoros. Nu trebuie să ne legăm, aşa cum a făcut PSD, numai de fraţi, surori, amante sau iubite. Nu! Fiecare om pus la locul lui poate să-ţi aducă un plusvaloare”, a declarat Romanescu.

Edilul a tras un semnal de alarmă şi pentru noul aparat executiv. Romanescu a spus că se aşteaptă la un sprijin normal din partea noului guvern liberal, pentru că municipiul nostru trebuie să ţină pasul cu oraşele dezvoltate din ţară. Primarul a declarat că doreşte ca investiţiile blocate de ani buni, cum ar fi varianta ocolitoare sau Casa de Cultură, să aibă prioritate pentru oamenii de la centru.

Cred că trebuie să-şi întoarcă faţa spre judeţele din Oltenia, pentru că rezultatele aceste sunt câteodata şi efectul modului nu tocmai corect  în care cei de la centru au tratat aceste judeţe. Le-au lăsat în sărăcie, le-au considerat pierdute în detrimentrul PSD-ului şi se creează un decalaj mare între judeţele din Oltenia şi cele din Ardeal şi Banat. Putem să primim finanţările necesare pentru demararea unor proiecte de viitor la Târgu Jiu”, a adăugat Romanescu.