Romanescu: Vreau o majoritate simplă. Nu am de gând să vând ceva din patrimoniul orașului

 

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, își dorește o majoritate simplă în viitorul Consiliu Local. Partidul Naţional Liberal şi-a asigurat 9 consilieri, în timp ce Partidul Social Democrat are 7, Partidul Verde şi Pro România au câte 2, iar Partidul Mişcarea Populară are 1. Edilul a declarat că un viceprimar va fi liberal, în vreme ce cel de-al doilea ar putea fi stabilit în urma negocierilor cu partidele.

Nu am nevoie de o majoritate calificată pentru că eu, în comparaţie cu ceilalţi, nu am de gând să vând ceva din patrimoniul municipiului Târgu Jiu. 99% dintre proiectele de hotărâre de care am nevoie pentru dezvoltarea municipiului au nevoie de o majoritate simplă, de 11 consilieri din 21. Este clar că unul dintre viceprimari va fi al Partidului Naţional Liberal. Mi-aş dori ca amândoi viceprimari să fie ai PNL-ului, dar după negocieri vom vedea ce se va întâmpla”, a precizat Romanescu.

Primarul a anunţat că a demarat discuţiile cu aproape toate formaţiunile politice.

Am posibilitatea de a face mai multe înţelegeri pentru constituirea unei majorităţi în Consiliul Local şi este clar că îmi doresc acest lucru. În primul rând, pentru a avea sprijinul Consiliului Local în derularea tuturor proiectelor pe care mi le-am propus în viitorul mandat. Voi lua legătura cu liderii politici pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru Consiliul Local şi cetăţenii municipiului Târgu Jiu. Sunt deschis la toate negocierile posibilie cu o singură excepţie: Partidul Social Democrat”, a anunţat Romanescu.

Pentru a avea o majoritate simplă, edilul mai are nevoie de susținerea a doi consilieri locali.