Romanescu: Vrem evenimente care să atragă cetățenii, nu numai angajații primăriei

Primarul Marcel Romanescu este decis să încerce altceva în municipiul Târgu Jiu, obligat fiind și de metodele din trecut care au consumat sume importante de bani ani la rând fără să se obțină minime rezultate. Tocmai de aceea, tiparul evenimentelor organizate de municipalitate este diferit faţă de ultimii ani. O altă viziune a edilului-șef ce vrea să pună încet-încet Târgu Jiul pe o ”hartă vie”a României. Se dorește organizarea unor concerte care să fie pe placul localnicilor, să devină un punct de pe agenda turiștilor ce își vor dori să viziteze municipiul și, nu în ultimul rând, să ofere alte perspective din punct de vedere socio-economic. Strategia lui Romanescu a fost criticată de viceprimarul Aurel Popescu, cel care a spus că intenția edilului-șef este interesantă, dar scârțâie.

Reacţia lui Romanescu a venit imediat. Primarul municipiului a spus că “secundul” său nu are viziune şi nu a fost atins de vântul schimbării. În plus, edilul este de părere că toată lumea a avut de suferit din cauza agendei învechite a autorităţilor locale.

“Primăria municipiului Târgu Jiu, de 28 de ani, are acelaşi format de evenimente. Timpurile se mai schimbă, nu şi domnul Aurel Popescu. Este greu de la o anumită vârstă să mai fi în trend cu tot ce se întâmplă în societatea aceasta. A rămas în tiparul anului, 1989 pe care l-a prins foarte bine. A uitat că suntem în 2019, am trecut de o etapă, generaţiile aşteaptă altceva de la Primăria municipiului şi, de data aceasta, o să vedeţi câteva evenimente extraordinare organizate la Târgu Jiu. De bâlciuri şi festivale organizate pe repede înainte, ne-am săturat. Trebuie să vezi ce doreşte generaţia tânără, ce doreşte generaţia de 40 de ani, generaţia seniorilor noştri şi, în felul acesta, să promovezi evenimente de calitate”, a declarat Romanescu.

Primarul nu a înţeles de ce viceprimarul a declarat că manifestările nu ar trebui să aibă loc vara, ci toamna sau iarnă. Romanescu a declarat că importantă este calitatea, nu cantitatea.

“Prefer mai bine să fac cinci-şase evenimente care să atragă şi altceva, nu numai angajaţii primăriei, care trebuiau împinşi de la spate să meargă acolo. Îmi vine să râd de unele afirmaţii. Numărul de turişti este mai mare în perioada de vară. Când veţi găsi, undeva, un festival organizat pe trei luni de zile în perioada de toamnă şi iarnă, atunci îl iau şi eu ca reper. PSD-ul face un singur lucru, de doi ani de zile, transmite populaţiei că orice s-ar face în Târgu Jiu nu e bine. Nu i-am văzut prezenţi la niciun eveniment organizat de Primărie în tot acest timp, este vorba de bun simţ, dar ei poate consideră că sunt împotriva mea”, a comentat Romanescu.