Români în pandemie: La Cluj se fac pantofi de ”distanțare socială”. Mărimile încep de la numărul 70

Grigore Lup, meșter pantofar cu atelier în Cluj Napoca, a inventat pantofii de ”distanțare socială”, a căror mărime începe de la numărul 70. Meșterul a relatat pentru Dejeanul.ro istoria acestor încălțări cu totul speciale:

Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă, se bagă, domnule, aproape de tine, parcă îți sufla în ureche. Am zis <hai să fac, domnule, niște pantofi astfel încât cei care nu respectă să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia… să stea la distanță”.

Confecționare unor astfel de pantofi presupune mai multă muncă, mai mult material, iar prețul este unul pe măsură: cea mai ieftină pereche costă 500 de lei.

E destul de mult de lucru. Trebuie modificate calapoadele, din două facem unul. Trebuie un alt tipar pentru că e unicat, îți trebuie material mai mult, într-o astfel de pereche intră aproape un metru patrat de piele…nu e chiar așa ușor de făcut”, a precizat Grigore Lup.

Foto: Dejeanul.ro