România 2020: Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut

Zece persoane au murit, în ultimele săptămâni, în județul Iași, în urma consumului de spirt sanitar contrafăcut. Surse media locale arată că în loc de alcool etilic, producătorul ar fi folosit alcool metilic. Alarma s-a dat zilele trecute, după ce în comunitatea rușilor lipoveni din comuna Stolniceni Prăjescu au murit trei oameni, două femei și un bărbat, într-o singură noapte. Singurul lucru comun în caz au fost sticlele de de alcool sanitar găsite în casele lor.

Polițiștii ieșeni de la Serviciu Investigații Criminale au deschis o anchetă în acest caz, iar în această dimineață (duminică n.red.) au avut loc percheziții la locul în care a fost produs spirtul contrafăcut. Substanța a fost distribuită în mai multe sate din Iași, după ce un bărbat a cumpărat o cantitate mare de la producător”, informează Mediafax.

Se pare că bărbatul era un mic afacerist care a vândut produsul prin satele județului, spirtul în cauză fiind achiziționat de la doi arabi, așa cum se vehiculează în presa locală din Iași.