S-a dat polițist mai bine de un an uzitând o legitimație pe care și-a realizat-o singur

Un bărbat de 31 de ani, din Târgu Mureș, a fost reținut joi de polițiști pentru fals material în înscrisuri oficiale. În fapt, acesta și-a confecționat o legitimație falsă de polițist, pe care o folosea de mai bine de un an, recomandându-se drept lucrător în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

 

În cursul zilei de 25 mai 2023, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş (Biroul Combaterea Infracţiunilor Contra Patrimoniului şi Grupări Infracţionale) au efectuat o percheziţie, în Târgu Mureş, la locuinţa unui bărbat de 31 de ani, bănuit că şi-ar fi confecţionat o legitimaţie de poliţie falsă.

Acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, pe 27 aprilie 2023, cu privire la faptul că cel în cauză şi-ar fi confecţionat o legitimaţie de poliţie falsă, cu care s-ar fi recomandat mai multor persoane din municipiul Târgu Mureş ca fiind poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

De asemenea, cercetările au relevat faptul că acesta şi-ar fi confecţionat singur legitimaţia şi s-ar fi recomandat a fi poliţist începând cu anul 2022”, a transmis IPJ Mureş.

 

În timpul percheziţiei, poliţiştii au descoperit şi au confiscat legitimaţia în cauză.