S-a născut norocos! Primăria îi vinde lui Weber o clădire cu 1.000 de euro. Poate construi service-ul lângă RAR

Firma 2M PlusAuto SRL, deținută de Bogdan Weber, fiul parlamentarului Mihai Weber, cu 70% din părțile sociale, Adrian Șofei (25%) și Dumitru Marian (5%), are nevoie urgentă de o construcție dezafectată din proprietatea Primăriei municipiului Târgu Jiu pentru a putea construi un service auto lângă noul sediul RAR, în zona CET a municipiului Târgu Jiu. Prietenii politici din Consiliul Local au înțiat un proiect de Hotărâre prin care municipalitatea este gata să vândă clădirea respectivă pentru 4.500 de lei. Actele ar urma să fie semnate și parafate vineri, 27 aprilie 2018.

Deputatul Mihai Weber s-a implicat, încă din 2013, ca noul sediu al Registrului Auto Român să fie construit în zona CET a municipiului Târgu Jiu, pe strada Termocentralei. Tot acolo, familia parlamentarului a concesionat doi ani mai târziu, în 2015, prin 2M PlusAuto SRL, 4.762 mp de teren, la prețul de 10 eurocenți mp/lună. Durata concesiunii, 49 de ani. Firma la care acționar majoritar este Bogdan Weber a obținut în noiembrie 2017 și autorizația de construcție a unui service ”gard în gard” cu RAR. Pentru a putea începe lucrările, 2M PlusAuto avea nevoie de trecerea urgentă în domeniul privat a unei construcții dezafectate aflate pe terenul concesionat și evaluarea acesteia în vederea cumpărării. Clădirea trebuie demolată pentru a se elibera suprafața în vederea începerii lucrărilor. Consilierii locali s-au pus pe treabă și, la foc automat, în aproximativ o lună de zile, au ajuns în faza întocmirii unui proiect de Hotărâre care va fi adoptat, cel mai probabil, în ședința de Consiliul Local din 27 aprilie. Comisia de evaluare a stabilit ca prețul minim de negociere pentru vânzarea clădirii de 175 de mp să fie de minim 4.500 de lei, nici 1.000 de euro. Reamintim, concesionarea terenurilor din zona CET s-a făcut fără licitație publică, iar preluarea obliga și la reabilitarea construcțiilor existente în maxim doi ani de la adjudecare.

 

Articolul precedentTârgu Jiu: Supraveghere video pentru locurile de joacă și parcările de rezidență
Articolul următorZeci de coroane depuse la Palatul Administrativ, ultim omagiu pentru Mischie. O primărie de comună a fost prima