S-a semnat contractul amenajării Axei Brâncuşi! Romanescu anunţă şi alte investiţii serioase

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat demararea unor investiţii forte importante pentru oraş. Astfel, va începe reabilitarea peisagistică a Căii Eroilor, există proiecte de canalizare, de introducere a gazelor şi modernizare a străzilor, lucrări ce vor începe în viitorul apropiat.

Astăzi am semnat contractul pentru modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental ”Calea Eroilor” – Etapa I, alături de reprezentantul Firmei Consorzio Stabile EBG, domnul Massimo Decchiati. Este vorba de amenajarea peisagistică, arhitecturală și urbanistică a tronsonului axei Calea Eroilor, cuprins între intersecția cu strada Popa Șapcă și intersecția cu strada Mărășești. Valoarea proiectului este de peste 10 milioane de lei și urmează ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp posibil. Este un proiect amplu, pe care îl așteptam cu toții.

Nu ne oprim, însă, aici. Continuă investițiile și pentru modernizarea altor mari zone ale municipiului Târgu Jiu. Nu doar centrul orașului beneficiază de finanțare, ci toate cartierele, așa cum v-am promis. Astfel, 4,3 milioane de lei este valoarea lucrărilor de reabilitare a canalizării menajere ce va deservi blocurile din Săvinești – Agriculturii (până în strada Victoriei) – Liviu Rebreanu – Aleea Teilor – Aleea Plopilor. A fost aprobată documentația pentru aceste lucrări, urmând a se demara procedurile de licitație.

De asemenea, a fost încheiat contractul de execuție pentru modernizarea străzilor din cartierul Narciselor. Este vorba tot despre o zonă cu suprafață mare, cuprinzând blocurile ANL și întreg cartierul de locuințe pentru tineri. În acest caz se modernizează străzile pe o suprafață de 8451 mp, cu amenajarea trotuarelor, canalizare pluvială, racorduri și amenajare de zone verzi. Vorbim de un proiect a cărui valoare ajunge la 3 milioane lei.

Totodată am o veste bună și pentru cetățenii care așteaptă ca și cartierele în care locuiesc să beneficieze de rețea de alimentare cu gaze. În această perioadă se definitivează lucrările de extindere a rețelei de gaze pe străzile Bicaz-Frații Buzești, Jiețe (Prelungirea Panduri), Costache Negruzzi și Aleea Sf. Dumitru. Valoarea acestor lucrări este de 600.000 lei. Vor începe lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu gaze în cartierul Preajba (străzile Aviatorilor, Elvira Godeanu, Arethia Tătărăscu), proiect a cărui valoare este de aproximativ 2 milioane de lei.

De asemenea, au fost promovate și alte investiții, legate tot de extinderea rețelelor de alimentare cu gaze, ce vizează mai multe străzi noi ale orașului, printre care: Prieteniei, Paltinului, Odobescu, Frăsinetului.

Și aceste lucrări vor demara în viitorul apropiat, toate aceste investiții având menirea de a aduce municipiul Târgu Jiu în rândul marilor orașe ale țării. Sunt banii noștri, ai cetățenilor acestui oraș și vă asigur că sunt alocați exclusiv pentru dezvoltarea și modernizarea municipiului. Am decis să asigur o transparență maximă atunci când vine vorba de bugetul local și voi continua să vă informez asupra tuturor proiectelor pe care le demarăm”, a arătat Romanescu.

Articolul precedentUnul dintre algerienii fugiți de pe o navă din Portul Constanța a fost prins la Târgu Jiu
Articolul următorAccident în Vădeni! Pieton întins pe carosabil