S-a stabilit! De unde și de când vor putea fi ridicate tichetele de masă de către persoanele vaccinate anti-Covid 19

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a semnat proiectul de ordin prin care se stabilesc regulile ce vor fi aplicate la acordarea alocației de hrană celor care se vaccinează împotriva COVID-19.

Potrivit documentului, persoanele care s-au vaccinat  începând cu data de 31 august 2021 vor primi 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă. Cei îndreptățiți vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut vaccinarea. Cele cinci tichete de masă vor trebui cerute, de către cei ce s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, în cel mult 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).

Potrivit ministrului, voucherele vor putea fi distribuite începând cu luna octombrie.

Măsura acordării unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează a fost introdusă spre sfârșitul lunii august, prin OG nr. 19/2021, ca un mijloc menit să încurajeze vaccinarea în rândul românilor.

Regulile loteriei nu au fost încă stabilite.