S-au dat în spectacol degeba: Hotărârea de demitere a lui Rotaru, ILEGALĂ

Hotărârea de Consiliul Local prin care aleșii locali au ”decis” demiterea lui Marian Rotaru, directorul Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, nu își va atinge scopul. Liviu Diaconescu, șef al Serviciului Legalitatea Actelor din Prefectura Gorj, spune că în acest caz nu au fost îndeplinite condițiile de formă și nici de legalitate. Pe cale de consecință, Prefectura va contesta în instanță respectiva decizie pentru a fi anulată. Trebuie reamintit, documentul consilierilor nu a fost nici măcar semnat de secretarul Primăriei.

”Nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate, nici de formă, secretarul municipiului Târgu Jiu nu a contrasemnat respectivul act administrativ, drept urmare ne-am adresat instanței de judecată în vederea anulării acestui referat”, a precizat Liviu Diaconescu.

Tonul la spectacol în acest caz a fost dat de fostul primar Florin Cîrcimaru care, deși era în funcție în momentul în care salariata îi facea lui Rotaru pedichiura, a tunat și a fulgerat fără a-și asuma situația. Acesta a spus că aleșii PSD din Consiliul Local o să îl demită pe directorul adus în Primărie de PSD. După ce a incitat populația, demersul oamenilor fostului edil nu s-a mai concretizat. Discursul lui Cîrcumaru a fost preluat de Dan Vîlceanu, lider PNL, care a cerut, la rându-i, inițierea unui proiect care să ducă la demiterea lui Rotaru. Deși au fost avertizați că nu este legal ce fac, liberalii au ținut-o pe a lor iar azi sunt în situația de a fi considerați neconoscători ai legilor în vigoare. Dorința de a pune presiune pe primarul în exercițiu a fost atât de mare încât mai toți aleșii din Consiliul Local și-au asumat un document ce nu respectă normele legale.

Articolul precedentEa este CRIMINALA care i-a tăiat gâtul iubitului și i-a dat foc în apartament
Articolul următorA ajuns după gratii! Gorjeanca suspectată că l-ar fi tradus pe un italian de sute de mii de euro, reținută