Salvamontiștii îl caută! Rătăcit pe munte, noaptea, pe cod portocaliu

Salvamontiștii gorjeni au început, sâmbătă noaptea, o acțiune de recuperare a unui bărbat de 70 de ani, epuizat, rătăcit în zona de creastă a masivului Parâng.

În jurul orei 2,35 salvatorii au reperat locul unde se afla persoana cu probleme, a anunțat Salvamont România.

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru salvarea unei persoane, în vârstă de 70 de ani, aflată în stare de epuizare în zona de creastă a masivului Parâng. Persoana a fost surprinsă de vremea rea și de lăsarea întunericului, a pierdut poteca marcată și, epuizată de efort, a cerut sprijinul salvamontiștilor. Un echipaj de salvamontiști a plecat din Baza Salvamont Rânca, iar un alt echipaj se pregătește sa plece din baza Salvamont Târgu Jiu și care va aborda masivul pe partea sudică, ca resursă de sprijin, în situația în care persoana nu poate fi transportată către Rânca. Salvamontiștii sunt în legătură cu persoana epuizată, încearcă sa îi mențină o stare psihica bună, iar aceasta a reușit sa se adăpostească lângă o stâncă și încearcă sa se protejeze cât mai bine de ploaia și vântul care se manifestă în zonă și sa reziste scăderii temperaturii din timpul nopții până la sosirea salvatorilor.
Ambele echipaje de salvamontiști intervin cu câte o ambulanță Salvamont care va rămâne la capătul traseului turistic și va fi încălzită pentru situația în care va fi nevoie de o refacere rapidă a echilibrului termic al victimei.
Ținând cont de distanța până la locația unde se presupune că este victima, de starea acesteia și a vremii, salvamontiștii estimează că, dacă totul decurge bine, acțiunea se va finaliza în cursul dimineții”, a transmis Salvamont Gorj. 

Foto arhivă Salvamont Gorj