Șanse minime: Secția de Chirurgie Vasculară, greu de înființat la Târgu Jiu

Intenția unor specialiști de a înfiinţa o secţie de Chirurgie Vasculară la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are şanse minime să se concretizeze. Totul a plecat de la o petiție online lansată de asist. Univ. Dr. Mircea Ionuț Popițiu, chirurg vascular și endovascular, cel care propunea o astfel de specializare și la Gorj.

”Considerăm utilă înființarea unei secții de Chirurgie Vasculară la Târgu Jiu pentru că pacienții vasculari din această zonă merită dreptul la viață, o viață fără amputație”, este mesajul ce răzbate din demersul online. 

Mai multe cadre medicale și reprezentanți ai societății civile din Gorj s-au alăturat ideii, însă ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat de înțeles că astfel de inițiative nu vor fi agreate.

”Nu putem să facem chirurgie vasculară într-un oraș mic, unde am 2-3 pacienți și nu am niciodată posibilitatea să aduc un medic sau să mențin un medic pensionar, pentru că altceva nu am. Deci sunt lucruri logice și, practic, noi la asta lucrăm, la aplicarea acestor master planuri, la flexibilitatea structurii spitalelor”, a dcelarat ministrul Pintea.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunțase disponibilitatea autorităților locale de a contribui financiar la crearea acestei secții. Rămâne de văzut și dacă Executivul consideră capitala Gorjului un oraș mic sau nu.

Articolul precedentLe-a luat la rând! A spart ușile locuințelor de pe o scară de bloc
Articolul următorTârgu Jiu: A fost închiriată hala nouă din Piața Centrală