Sarcasm la adresa PSD. Aflat la Craiova, Iohannis a întrebat adresa spitalului regional

Președintele Klaus Iohannis a fost, sâmbătă, la Craiova, unde a participat la întâlnirea liberalilor din Oltenia, ocazie cu care a pus în discuție mai multe probleme ale regiunii. Printre ele, și spitalul regional din Craiova, o mare promisiune a guvernului PSD. La nivel național s-a garantat construirea unor astfel de unități medicale la Cluj Napoca, Iași și Craiova, însă anii au trecut și nu s-a depășit stadiul de proiect. Mai mult, europarlamentarul Corina Crețu a spus în repetate rânduri că Guvernul de la București nici nu a depus cereri de finanțare la Bruxelles, deși UE era dispusă să acorde parte din sumele necesare realizării acestor obiective. Iohannis a taxat sarcastic starea de fapt, îndrebând care este adresa spitalului regional:

”PSD, de când știu, a promis, cu bani europeni, desigur, aceste spitale mari, regionale. Inclusiv aici, la Craiova. Nu știu, cunoașteți adresa acestui mare spital regional? Eu nu!”

Președintele a făcut referire și la drumul rapid Craiova-Pitești, investiție prezentată ca demarată, atunci când Liviu Dragnea împreună cu mai mulți colegi au pus câteva borduri în câmp.

”Am venit cu mașina de la București pe drumul de la Pitești la Craiova. M-am așteptat să găsesc pe undeva o bucată de drum rapid sau autostradă. De când sunt eu în politică, PSD promite oltenilor un drum rapid care să lege Craiova de Pitești, ba o autostradă. Dacă ați văzut-o voi, am văzut-o și eu”, a spus, la Craiova, Iohannis.