Șase cazuri de gripă înregistrate în Gorj, de la începutul sezonului rece

Pericolul reprezentat de gripă a fost pus în discuție marți, în cadrul Colegiului Prefectural, la Târgu Jiu. Marius Boeriu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj a precizat că din luna octombrie până în prezent, la nivel de județ, au fost înregistrate șase cazuri de gripă. Acesta spune că instituția pe care o conduce monitorizează atent problema, medicii de familie și cabinetele școlare fiind obligate să raporteze săptămânal situația din teren. În ceea ce privește vaccinurile, Boeriu a informat că au fost imunizate aproximativ 21.000 de persoane. Medicii de familie mai dispun de câteva sute de doze, însă se așteaptă o suplimentare cu 5.000 de la Ministerul Sănătății.

O veste bună a dat-o IonIșfan, șeful Inspectoratului Școlar Gorj. Inspectorul șef a spus că până în acest moment nu au fost depistați copii cu gripă la școală.

”Cei de la DSP au mers în județ și ajută unitățile de învățământ. Deocamdată copii sunt la școală, nu sunt probleme în unitățile de învățământ din Gorj. Sper ca odată cu vacanța să nu avem probleme.  Noi, în fiecare zi, raportăm ministerului cazurile deosebite, statistica din unitățile de învățământ. Oamenii sunt instruiți”, a spus Ișfan.