Scandal din IPJ Gorj ajuns la București. Un polițist acuză: Când îi deranjezi, îți distrug cariera și familia!

Acuzații grave la adresa psihologului Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și a unor ofițeri aduse prin intermediul agenției de știri Mediafax de agentul principal de poliție Paul Feroiu. Acesta spune că a fost îndepărtat din Serviciul pentru Acțiuni Speciale pentru că, în calitatea de instructor de Judo și TIR, a cerut ca toți lucrătorii IPJ Gorj să ia în serios pregătirea fizică și ședințele de tragere. În urma acestei poziționări psihologul unității l-ar fi considerat, dintr-o dată, inapt pentru a face parte din SAS.

Spune doamna psiholog că nu mai sunt bun pentru Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Dar sunt alte dedesubturi, eu mă ocupam cu pregătirea fizică, tehnico-tactică și ședințele de tragere IPJ Gorj, împreună cu alți doi colegi, promisesem că nu va trece nimeni dacă nu vin să facă aceste pregătiri, că sunt ofițeri sau subofițeri. Așa că am fost executat. Trec prin cele mai groaznice momente ale vieții din cauza unor ofițeri plin de orgoliu, fără demnitate. Frapant este că pentru munca de polițist sunt apt și inapt doar pentru Acțiuni Speciale. Conducerea IPJ nu are nicio vină, nu poate să treacă peste psiholog”, a declarat, pentru Mediafax, Feroiu.

Polițistul a contestat decizia în instanță sperând că va face din nou parte din rândurile SAS, dar dincolo de conflictul de natură juridică rămân acuzații grele aflate de o țară întreagă:

Acesta este sistemul nostru, când îi deranjezi, îți distrug cariera și familia. Când îi pui să muncească, să fie profesioniști, te distrug”, a tras o dură concluzie, fostul luptător SAS.

Paul Feroiu este unul dintre polițiștii care participă cu rezultate bune și foarte bune la întrecerile sportive de profil ale MAI (pe prima treaptă a podiumului în foto).