Târgu Jiu. Scandal după scandal: Mai au să sesizeze Protecția Animalelor

Muzeul lui Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu rămâne mărul discordiei între liberali şi social-democraţi. Obiectivul proaspăt deschis este motiv de contre între cele două partide politice după ce mai multe sesizări au fost făcute către poliţie şi alte organe de control. Denisa Şuţă, directorul muzeului şi membru PNL, îi acuză pe rivalii politici că sunt în spatele unor atacuri orchestrate, frustaţi fiind că nu au fost în stare să dea în folosinţă muzeul în 4 ani de zile.

Este vorba de o hărţuire, fără doar şi poate. Nu se poate să faci trei plângeri penale şi tot felul de sesizări către instituţiile statului. Mai au să sesizeze Protecţia Animalelor. Vor să stopeze tot ce se poate construi în Gorj şi Târgu Jiu. Vor să rămână acest oraş ca în anii `50, atunci când trăgeau cu tractorul de Coloana Infinitului”, a declarat Şuţă la Radio Infinit.

În replică, Anca Borduşanu, reprezentanta social-democraţilor, a declarat că astfel de tertipuri sunt folosite doar de liberali, iar faptul că se apropie o campanie electorală i-a băgăt “în priză” pe membrii PNL.

Niciodată Partidul Social Democrat nu s-a ocupat cu astfel de lucruri, nu a făcut plângeri penale şi nu o va face. Atunci când avem ceva de spus, o spunem direct, fără să ne folosim de tertipuri. Dacă există plângeri penale, înseamnă că la Muzeul Constantin Brâncuşi s-au petrecut lucruri în afara legii. Organele abilitate sunt în măsură să verifice dacă aspectele sesizate sunt cele reale sau nu. Vin şi aruncă în noi cu aceste aspecte pentru că ştiu foarte bine că în laboratoarele lor s-au făcut şi se pregătesc, mai ales în perioada campanilor electorale”, a spus Borduşanu.

Săptămâna trecută, polițiștii au anunțat că fac cercetări la muzeu în urma unei sesizări în care cineva a reclamat că s-au făcut lucrări în clădirea de patrimoniu. De cealaltă parte, directorul Muzeului „Constantin Brâncuși”, Denisa Șuță, a declarat că au fost făcute doar lucrări de igienizare pentru care nu era nevoie de autorizație.