Scandal la CSU Craiova! Rădoi a demisionat, conducerea pune tunurile pe el. Cîrțu: Nu vreau să-i mai aud numele!

Situație explozivă la CSU Craiova după ce echipa finanțată de Mihai Rotaru a fost eliminată, miercuri seara, din Cupa României. Oltenii au pierdut, scor 1-2, la Pitești, cu FC Argeș, rezultat care nu le-a permis să depășească faza grupelor. După joc, antrenorul Mirel Rădoi și-a anunțat demisia, făcând trimiteri câtre conducerea clubului.
De aici, replici, un întreg scandal.

 

Semnalele care au tot fost după această partidă pentru mine au fost clare. Rezultatele nu sunt consecința unui joc slab. Dacă m-aș lua după nea Sorin (Cîrțu – n.red.), ar fi consecința unui joc slab. O să îi predau lui legitimația să revină la echipă. Înseamnă că a înțeles greșit mesajul. (…) Am cugetat la ceea ce s-a întâmplat. Acum am luat decizia. În momentul în care stai și le pui cap la cap…. am tot colectat informații și lucrurile care s-au spus, iar multe dintre ele au venit din interior. Decât să fie o situație implozivă la club, mai bine plec. Orice aș face… m-ați criticat că m-am luat de jucători… Dacă eu nu am dreptul să o fac… Cei care conduc au dreptul… Trebuie să se termine lucrurile astea pentru că altfel Craiova nu va ajunge să câștige titlul. Nu făceam altceva decât să ne păcălim singuri. Îmi pare său că nu am reușit să ne calificăm în Cupă și îmi pare rău pentru ceea ce las în vestiar. Am ajuns la concluzia că nu pot să fac mai mult. Au apărut aceste lucruri care nu fac decât să dinamiteze și mai mult…”, a transmis Mirel Rădoi, la zona mixtă, după meciul de la Pitești.

CÎRȚU: E O MARE DEZAMĂGIRE PENTRU MINE!

Vreau să spun că în această seară am trăit cea mai mare decepție din cariera mea. Un atac cu talpa din partea unuia la care am ținut fantastic de mult. Și îmi pare rău că am investit multe sentimente pentru Rădoi. Sunt total surprins! E ultima dată când vorbesc despre el. Nu vreau să-i mai aud numele! Nu vreau să-i mai pronunț numele! Și el la fel, să facă abstracție totală de mine. Să nu mă mai menționeze niciodată! E o mare dezamăgire pentru mine!

Să încerci să muți atenția de la nereușitele tale într-o parte la care n-ai niciun fel de… argumentele lui sunt total neadevărate. Când am analizat jocul lui Rădoi vreodată? Sunt surprins de atitudinea lui! După partida cu FCU, ne-am întâlnit la club și am stat aproape două ore de vorbă. O întâlnire cât se poate de amicală. Nici n-am discutat despre partida cu FCU. Discuția a fost pentru cele trei partide care urmează. Meciul de Cupă era obiectivul de a merge mai departe și de a câștiga Cupa. Și celelalte două meciuri din Liga 1.

Sunt Sorin Cârțu, mi-am câștigat dreptul să vorbesc despre fotbal. Nu vii tu să-mi spui că mă uit la alt joc! Bă băiatule, eu știu să fac analiza. Când mă uit la un joc, înțeleg foarte multe. El n-are antrenamente făcute câte meciuri am eu antrenate în Liga 1.

Vorbești în felul ăsta, e lipsă de respect. A zis că-mi dă <<badge-ul>>, să antrenez. Nu mă interesează să antrenez! Din 2016 am spus. Puteam să antrenez, dar starea mea emoțională nu mi-a mai permis. De la președinție trec să antrenez iar? Cum?

Niciodată nu m-am implicat! N-am fost la patru antrenamente ale lui Rădoi. Antrenamentele la care am fost erau deja începute. La fel m-am comportat cu toți antrenorii. N-am vrut ca prezența mea acolo să le creeze vreun stres. De asta nu m-am dus la antrenamente, să nu creez o problemă”,  a spus, după joc, președintele CSU. 

MIHAI ROTARU: TREBUIE SĂ O LUĂM DE LA ZERO

Nu aveam niciun semnal și, până la ora asta, nu m-a sunat nimeni, să-mi spună că pleacă, să stabilim ce se dorește. Toate informațiile le am prin intermediul presei, am citit declarațiile lui Mirel Rădoi. În ultimele meciuri, după fiecare avem acest discurs al lui Mister, că nu stă, că pleacă. Asta m-a deranjat. Nu pot să accept să ne spălăm rufele în public. Trebuie să discutăm lucrurile față în față!

În momentul acesta, din punctul de vedere al imaginii, domnul Rădoi a fost nociv pentru Universitatea Craiova. Adică lasă în spate o echipă care are o grămadă de animozități în relația cu suporterii, în relația cu mass-media, în relația dintre staff și conducere. Trebuie să o luăm de la zero! Tot ce am încercat să construim cu domnul Rădoi s-a întors împotriva noastră în acest moment.

L-am sprijin inclusiv după declarațiile de la finalul meciului cu Rapid, când a exclus patru jucători din lot. (…) Sunt extrem de dezamăgit, trist, pentru această situație. S-au făcut toate eforturile ca domnul Rădoi și staff-ul lui să reușească, să fie mulțumiți. Nu putem să aducem jucători acum, că nu e perioadă de transferuri.

Mirel Rădoi n-a vorbit cu mine despre demisie. Nu se pune problema să rămână, îl știm că toții pe Rădoi. În acest moment, orice relație este nocivă”, a declarat finanțatorul.

Articolul precedentUE a aprobat Planul Strategic al României din cadrul Politicii agricole comune. Finanțări în valoare de 14,9 miliarde de euro
Articolul următorCrește pragul veniturilor în cazul acordării voucherelor pentru alimente