Scandal la Rovinari, cine minte? Chivu, fostul viceprimar, dispus să-și dea demisia din Consiliul Local

O nouă etapă din războiul mediatic dintre primarul Robert Filip și consilierii locali liberali scoate la iveală amănunte nu tocmai favorabile edilului-șef. Acesta s-a plâns în presa locală că este blocat în inițiative de reprezentanții PNL din Consiliul Local, situație în care orașul riscă să piardă sume importante pentru modernizarea spitalului și, de neacceptat, un investitor interesat să creeze 800 de noi locuri de muncă în localitate. ”Spitalul Orășenesc Rovinari riscă să piardă o finanțare de câteva milioane de euro, care ar urma să fie cheltuită pentru achiziționare de tehnică medicală modernă…(…)…Vă reamintesc că Mevos a creat deja 280 de locuri de muncă și că și-a dovedit interesul pentru a continua investițiile la Rovinari pentru creare altor sute de muncă prin achiziționarea mai multor terenuri. Din păcate, iresponsabilitatea manifestată continuu de consilierii liberali este de natură să îngreuneze eforturile investitorilor din grupul de firme Mevos”, declara, pentru presa locală, primarul Filip, înaintea ședinței de CL de vineri, 9 noiembrie. 

Liberalii au lipsit de la ședință, motivând că a fost programată înainte de ora 16.00, iar ei se aflau la serviciu. Luni, 12 noiembrie, procedurile s-au reluat și proiectele primarului au trecut fără probleme. Modul în care Filip a prezentat situația din Consiliul Local l-a iritat pe liderul liberalilor, Laurențiu Chivu, fost viceprimar al localității. Acesta spune că PNL-ul nu blochează nicio investiție, mai mult, cel care nu ar dori transparenţa, ar fi chiar edilul-șef.

”Demisionez din funcția de consilier local dacă există o singură investiție blocată în orașul Rovinari de consilierii PNL. Afirmațiile din spațiul public ale domnului primar Robert Filip sunt mincinoase și iresponsabile. În rog să prezinte public care este investiția blocată de consilierii PNL, iar eu O SĂ DEMISIONEZ . Dacă nu există, să demisioneze dumnealui, pentru intoxicarea electoratului și pentru menținerea unui conflict artificial. Consilierii PNL au inițiat proiectul de hotărâre prin care să se aprobe transmiterea live a ședințelor de Consiliul Local pentru transparență și cunoașterea adevărului. Domnul primar a respins acest proiect. Oare de ce? Consilierii PNL au inițiat 87 de proiecte prioritare pentru oraș, însă primarul le-a respins pe toate. Paradoxal, plagiate și asumate de alții, o parte dintre ele au fost bune pentru comunitate, dar nu din partea PNL”, ne-a declarat Laurențiu Chivu.