Scandal! Nicolae Sarcină a pus pe tricourile fotbaliștilor numele unor instituții, fără acordul acestora

Echipa lui Nicolae Sarcină Energeticianul, rebrenduită prin birourile Federației Române de Fotbal în Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a șocat sâmbătă la Drobeta Turnu Severin prin echipamentul de joc. Forbaliștii de la Viitorul au purtat pe tricouri numele Primăriei și Consiliului Local Târgu Jiu, dar și cel al Consiliului Județea Gorj. Situația a generat un scandal monstru în condițiile în care două dintre cele trei instituții amintite sunt acționari la Pandurii Târgu Jiu, acolo unde nu mai contribuie financiar de ceva vreme invocând probleme de legalitate, clubul fiind în insolvență. Totodată, s-au rostogolit în spațiul public tot felul de supoziții ce îl priveau pe primarul Romanescu și deja ”știute” acordări de spații lui Nicolae Sarcină în noul stadion, deși NU primarul este cel care va oferi firmelor bucăți sau bucățele din noua arenă.

Primarul Romanescu a reacționat promt, fără să lase virgule sau loc de alte interpretări.

 

”Având în vedere speculaţiile apărute recent referitoare la echipa de fotbal a omului de afaceri Nicolae Sarcină, vreau să fac câteva precizări. În primul rând, am susținut mereu sportul la Târgu Jiu și am făcut tot ce ține de mine să promovez toate ramurile sportive aici. De asemenea, voi susține mereu firmele locale, așa cum am făcut până acum. Asta nu înseamnă, însă, că voi acorda vreo facilitate lui Nicolae Sarcină sau echipei sale de fotbal! Nu înseamnă că îi voi da stadionul sau spațiile de la stadion! Nici nu mi-ar sta în putere acest lucru! Primarul nu dă stadioane sau spații cu de la sine putere. Niciodată Nicolae Sarcină sau orice alt om de afaceri nu va fi favorizat în detrimentrul altora sau împotriva interesului cetățenilor municipiului Târgu Jiu. În ceea ce privește folosirea numelui Primăriei Municipiului Târgu Jiu pe tricourile echipei lui Nicolae Sarcină, nu există vreo colaborare cu entitatea sportivă respectivă și nu ni s-a solicitat acordul în acest sens! Imediat ce mă voi întoarce din concediu voi convoca o ședință cu specialiștii noștri și voi lua măsurile ce se impun”, a arătat edilul.

Potrivit jurnalistului Narcis Daju, și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a negat orice înțelegere care să-i permită lui Nicolae Sarcină să pună numele instituției pe tricouri.