Schimbare de macaz la Bruxelles. Carmen Avram și-a început activitatea cu protejarea elefantului african

Foarte vocală în campania electorală, promovând o temă naționalistă, îndeosebi interesele fermierului român, Carmen Avram, europarlamentar PSD, și-a început activitatea la Bruxelles cu un proiect ce vizează protejarea elefantului african.

”Situația elefanților este deosebit de îngrijorătoare. Peste un sfert din populația de elefanți la nivel mondial a fost sacrificată în ultimul deceniu! Mai multe state, inclusiv nouă țări africane, sprijinite de state membre ale UE, doresc să includă toate populațiile de elefanți africani în apendicele I la Convenție. Pentru moment, numai populațiile de elefanți din țările din Africa Centrală sunt enumerate în apendicele I, asigurându-le, astfel, protecție deplină. Restul populațiilor de elefanți (din partea de sud a Africii) figurează, în prezent, în apenicele II (care le asigură o protecție puternică, dar care permite comerțul cu fildeș). Această dublă clasificare are ca efect încurajarea traficului de fildeș în țările din Africa Centrală”, se arată în interpelarea semnată de euroalesul PSD. 

De semnalat, inițiativa nu a mai fost suținută de niciun reprezentat al României.

În document se mai arată că ”UE trebuie să conducă prin puterea exemplului”, atitudine pe care o promitea Avram electoratului român. Fosta jurnalistă clama bătălii pentru țara ei, lupte împotriva celor care nu respectă România și românii.