Se licitează lucrările. Imagini! Cum va arăta Parcul ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu

Calcule peste calcule, reașezări și reevaluări ale proiectelor autorităților din Târgu Jiu. Criza generată de noul coronavirus atacă și bugetul primăriei, situație în care fiecare investiție trebuie bine cântărită. Primarul orașului, Marcel Romanescu, spune că la nivel de municipiu sunt în derulare proiecte în valoare de 5 milioane de euro, strict cât poate finanța autoritatea locală în condițiile incertitudinilor financiare pomenite.

M-am rezumat, neștiind foarte bine ce ne așteaptă în privința bugetului, la proiectele deja demarate. Am făcut o evaluare, avem În derulare proiecte în valoare de 5 milioane de euro și voi încerca să gestionez foarte bine bugetul până la sfârșitul anului, adică vor fi anumite proiecte pe care le voi transfera pe bugetul de anul viitor. Repartiția care ne-a fost făcută de la bugetul de stat, acel impozit pe venit, este în continuă scădere și ne așteptăm să scadă în continuare. De aceea trebuie să fim puțin precauți, adică să ne asigurăm finanțarea pentru proiectele aflate în derulare și să demarăm alte proiecte doar în condițiile în care vor fi emise anumite acte administrative de către Guvernul României prin care să ne poată măcar acoperi această pierdere pe care am avut-o la bugetele locale”, a declarat, la Radio Infinit, Romanescu.

Una dintre investițiile demarate, prin realizarea proiectului, este și reabilitarea Parcului ”Tudor Vladimirescu” din municipiu. În condițiile în care este de așteptat ca anul 2021 să fie ”anul Revoluției lui Tudor Vladimirescu”, la două secole distanță de importantul eveniment istoric, edilul trage nădejde că situația națională nu se va complica și mai tare și demersul edilitar va fi finalizat la timp.

Înainte de această perioadă a epidemiei, am avut mai multe discuții la nivelul Ministerului Culturii ca anul 2021 să fie declarat <<anul Revoluției lui Tudor Vladimirescu>>. Cred că așa va fi la nivelul Ministerului Culturii pentru că nu avem alte evenimente de amploarea celui anunțat anterior. Mai mult decât atât, de anul trecut am demarat un proiect în privința reabilitării în totalitate a parcului din fața Colegiului <<Tudor Vladimirescu>>, acolo unde există o statuie a marelui revoluționar și proiectul deja l-am primit. Este un proiect modern, e adevărat, presărat și cu elemente din acea epocă, pe care îl vom scoate la licitație în perioada imediat următoare.

Galerie foto: