Se tem până și de copiii orașului: Vor să blocheze ședințele de Consiliul Local în Primărie

Intenţia primarului Romanescu de a răspunde pozitiv solicitării cetăţenilor de a organiza o ședință de Consiliu Local în Sala Sporturilor a agitat mai mulți consilieri locali și nu numai. Trei aleși municipali, viceprimarul Aurel Popescu (PSD), Eduard Lădaru (ALDE) și Alexandru Picui (PSD) au plămădit un proiect de hotărăre care, odată aprobat, va interzice desfășurarea ședințelor de consiliu în alte locații, astfel de situații fiind posibile numai în mod excepțional şi doar cu acordul Consiliului Local. Un asemenea demers a mai fost vehiculat în spațiul public, aleșii locali nefiind mulțumiți după ce au fost nevoiți să discute problemele urbei în fața a 200 de cetățeni, atunci când Romanescu a convocat o ședință la teatru. Iniaţiativa edilului-șef a fost generată de solicitarea mai multor oameni de sport, părinți ai micuților sportivi ai orașului sau simpli cetățeni, persoane ce au cerut o ședință publică în Sala Sporturilor. La dezbateri ar fi urmat să participe și copiii legitimați la diferite entintități sportive din Târgu Jiu, așa cum a anunțat conducătorul unui club.

”Participarea persoanelor la ședințele publice se va face în limita locurilor disponibile în sala de ședințe, în ordinea cu precădere dată de interesul asociațiilor legal constituite în raport cu subiectul ședinței publice, stabilită de persoana care prezidează ședința publică. Ordinea cu precădere nu poate limita accesul reprezentanților mass-media la ședințele publice. Ședințele Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu vor avea loc în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, în sediul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, din Bulevardul Constantin Brâncuși, nr. 19, iar în mod excepțional ședințele Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu pot avea loc în altă locație, numai cu aprobarea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu”, se arată în proiectul de hotărâre pus la cale de cei trei. 

După cu se poate observa, se vorbește despre numărul de locuri disponibile, cu prioritate pentru asociații, ceea ce înseamnă că un cetățean simplu va avea risca să rămână pe la uși.