Se teme de moțiune. Dăncilă promite parlamentarilor ALDE candidaturi pe liste comune

Viorica Dăncilă caută ”să acopere” cât mai bine Partidul Social Democrat, în perspectiva moțiunii de cenzură. Președintele social-democraților a anunțat parlamentarii ALDE că PSD oferă o candidatură pe liste comune tuturor celor care vor sprijini guvernul.

”Vreau să fac o precizare. Persoanele pe care le-am nominalizat pentru portofoliile ALDE rămân aceleași, acești oameni au avut încredere în programul de guvernare, sunt oameni responsabili care vor să ducă programul cu care au venit în fața electoratului la sfârșit. Mai mult, vrem să avem o relație serioasă, o relație corectă din ambele părți, și am spus colegilor noștri de la ALDE care sprijină guvernul chiar să avem o înțelegere; să mergem pe liste comune la alegerile parlamentare”, a declarat Dăncilă după Comitetul Executiv al PSD.

Reamintim, PSD a propus-o pe Grațiela la Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și pe Ștefan Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul. Toți trei sunt aleși pe listele ALDE și propunerea a venit în urma demisiilor înregistrate în luna august.