Șefa ISJ Gorj, la loc comanda! Dana Constantinescu amenință directorii de școli, sindicatele o pun la punct

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Elena Constantinescu a reușit să irite sindicatele din sistem în urma unei adrese, nr. 7877/06.04.2002, plină de amenințări, ce a vizat directorii unităților de învățământ.

În documentul menționat, Șefa ISJ Gorj avertizează asupra perspectivei aplicării unor amenzi judiciare, mai mult, susține că directorii ar avea și rolul de angajatori în sistemul de învățământ, ceea ce ar duce la un conflict de interese incriminat de articolul 301 Cod Penal, iar de aici, se înțelege, anumite consecințe.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au replicat imediat, tăios:

… 1. Adresa mai sus menționată denotă o crasă necunoaștere a Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare a Legii Dialogului Social nr. 62/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dar și a Codului de procedură civilă.

2. Conținutul este plin de amenințări la adresa reprezentanților legali ai unităților de învățământ și, deși face referire la la dispozițiile articolului 301 Cod penal, funcționarul care a redactat adresa uită că, tot prin dispozițiile Codului penal, sunt incriminate amenințarea (art. 206) și abuzul în serviciu prin îngrădirea exercitării unui drept al unei persoane (art. 297 alin. 2)”.

În continuare, sindicaliștii îi argumentează, punct cu punct (vezi facsimile mai jos), inspectorului general poziționarea greșită și ilegalitatea unor acțiuni anunțate, motiv pentru care Dana Elena Constantinescu emite o altă adresă prin care ”suspendă până la o dată ulterioară” informațiile din adresa care a generat conflictul, deja celebra ”7877”.

 

DOCUMENTE:

Articolul precedentCiolacu, bobârnac pentru Rafila. Liderul PSD îl ia în brațe pe Raed Arafat
Articolul următorVal de aer polar peste România. Temperaturile scad brusc