Senatorul Ion Iordache a oficializat preluarea PNL Gorj

Senatorul Ion Iordache este noul președinte al PNL Gorj. Sâmbătă, la Târgu Jiu, la câteva săptămâni după ce potentul om de afaceri din Turceni a preluat frâiele organizației județene liberale, în cadrul unor alegeri, Iordache a obținut 271 de voturi, în timp ce Gheorghe Pecingină, contracandidatul său, a primit votul a 67 de delegați. Liberalii din Organizația Târgu Jiu au depus buletinele ”albe” în urnă, in corpore.

În urma acțiunii politice, Ion Iordache este oficial președinte al PNL Gorj. Traseul politic al actualului parlamentar este unul agitat, lipsit de consecvență, acesta, în doar câțiva ani, fiind președinte ALDE Gorj și Forța Dreptei Gorj, cu o perioadă de implicare în PSD, înainte alegerilor parlamentare din 2020, atunci când s-a pus în discuție o candidatură a sa din partea social-democraților.

Tot un act politic marca Ion Iordache este numirea Cristinei Cilibiu, cumnata sa, prefect de Gorj. Cilibiu a demisionat din funcția de primar al orașului Turceni, lansând în spațiul public un mesaj lacrimogen, în care arăta că are nevoie de mai mult timp pentru familie, după care, pe un traseu bine stabilit, a ajuns salariată într-o structură județeană a statului controlată de PSD, în timp ce oficial angajările erau blocate prin lege, iar ca finalitate prefect al județului.