Sepsi trebuie să piardă meciul cu U Craiova! Clubul oltean NU a organizat deplasarea suporterilor. LPF: Jocurile să se dispute pe teren

Conducerea clubului U Craiova 1948 a dat publicității documente prin care arată că nu este responsabilă de deplasarea fanilor olteni la Sfântul Gheorghe, de accesul lor în stadion, situație în care clubul organizator, Sepsi, este entitatea care avea obligația să se asigure că partida de fotbal de duminică se desfășoară în condiții propice.
Reamintim, meciul Spesi – U Craiova 1948 a fost suspendat de arbitru Andrei Chivulete în minutul 26 în urma unor scandări xenofobe.

 

U CRAIOVA 1948: NU AM SOLICITAT BILETE PENTRU SUPORTERI 

Referitor la evenimentele de la partida cu Sepsi OSK, facem următoarele precizări: Clubul nostru nu are nicio implicare în organizarea acestui meci. Nu am solicitat bilete pentru suporteri în acest sens. Prin urmare, nu putem fi răspunzători sub nicio formă de manifestările suporterilor în timpul acestui meci de fotbal. Clubul nostru nu a organizat deplasarea suporterilor la partida de la Sfântu Gheorghe. Echipa Sepsi OSK și-a asumat accesul tuturor fanilor pe acest stadion și, prin urmare, este singura entitate responsabilă pentru respectarea legii și a regulamentelor în timpul desfășurării meciului. Orice altă interpretare contravine prevederilor legale și nu poate fi încălcată de niciun membru al niciunei comisii dintr-o țară civilizată.

În concluzie, considerăm că echipa noastră este absolvită de orice vină cu privire la organizarea acestui meci de fotbal”, se arată în comunicatul remis de U Craiova 1948.

LPF: SUNTEM INTERESAȚI CA JOCURILE SĂ SE DISPUTE PE TEREN

Regulamentar, arbitrul are acoperire. Un astfel de demers nu rezolvă însă problema rasismului, a xenofobiei. Ca organizator al competiției, suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren. E nevoie de tact, de responsabilitate, de o analiză mai amplă a contextului. Dacă sunt 150 de scandalagii în stadion, e posibil să se analizeze evacuarea lor. Pe viitor, trebuie să analizăm împreună cu FRF aceste situații și trebuie să avem în vedere cum putem face ca meciul să se joace pe teren. Consecința întreruperii e dezastruoasă din multe puncte de vedere, meciul e întrerupt, imaginea cluburilor suferă, imaginea Ligii, a Federației suferă. Trebuie să vedem cum procedăm mai departe ca jocurile să se dispute pe teren, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal,  Justin Ștefan

OFENSIVA ULTRAS: OPRIȚI IPOCRIZIA, NU FOTBALUL!

Mai multe grupări ULTRAS din România s-au aliat cu cei de la PELUZA SUD ’97, arătând că problema este una gravă, dar autoritatea statului și cea fotbalistică nu a dorit rezolvarea ei, în sensul că fanii celor de la Sepsi incită prin atitudini xenofobe de mai mulți ani.

 

Opriți ipocrizia, nu fotbalul!
De ani de zile asistăm neputincioși cum demnitatea și simbolurile românești sunt călcate în picioare la partidele de fobal oficiale, de echipe cu finațări și susținere de natură îndoielnică. Pentru arbitrii și autorițățiile române nu a contat niciodată fapul că în tribune au fost afișate flargant drapelele Ungariei și drapelul unui ținut inexistent, al unei ambiții politice pentru care disoluția țării este scopul final. E ok, suntem obișnuiți că dreptatea trebuie să ne-o facem singuri, nicidecum nu ne așteptam ca dreptatea sau măcar legile în viigoare să fie aplicate de instituțiile care pentru asta există, cum ar fi FRF sau embrionii retarzi care lucrează la Ministerul de Interne.
Astăzi ne-am dat seama că din munca noastră nu finanțăm indiferența, ci întocmai dușmanul. La meciul FCU Craiova – Sepsi OSK, abritrul s-a simțit destul de competent să arbitreze xenofobia, încât să intreupă definitiv meciul. Problema nu erau suporterii xenofobi care își fac de cap pe stadioanele României de ani de zile, ci suporterii români care răspundeau unei provocări existente.
Dezabrobăm dublul standard practicat de absolut toate instituțiile abilitate și plătite din banii noștri care își bat joc de noi
De corectitudine politică nu mai avem loc nicăieri, astăzi ne invadează până și pe stadioane.
Ținutul secuiesc, un vis pur unguresc!”, au transmis cei de la Ofensiva Ultras. 

DOCUMENT U CRAIOVA 1948:

Articolul precedentTârgu Jiu: Penalități de 600.000 de lei pentru constructorul de la Calea Eroilor
Articolul următorBanii pentru alimentele românilor nevoiași întârzie. Când vor fi încărcate cardurile