Și-a asumat, Ponta nu mai candidează în Gorj. Alin Văcaru, șanse mari la un nou mandat

Victor Ponta, liderul Pro România, nu va mai candida în Gorj, la alegerile parlamentare. După mai multe declarații care anunțau aceasta abordare electorală, fostul premier și-a asumat, în urmă cu câteva zile, o candidatură la București, după 4 mandate de deputat obținute prin votul gorjenilor.

PRO România – primul test politic în Alegerile Locale = 23 de județe în care avem consilieri județeni = 7.6% votul politic!

În 27 Septembrie, PRO Romania a participat pentru prima data în Alegeri Locale/multe satisfacții, multe dezamăgiri, rezultate de care suntem mândri dar si înfrângeri dureroase – multe lecții importante pentru Alegerile Parlamentare din Decembrie! (…) La Bucureşti am comis o eroare evidentă prin candidatura într-o alianţă necunoscută votanţilor, cu o siglă şi printr-un mesaj politic convenţional într-o bătălie în care principalii contracandidaţi au radicalizat la extrem discursul. Lecţia usturătoare este învăţată: la alegerile parlamentare Pro România va avea doar candidaţi proprii şi sigla Pro România – eu voi lupta în mod direct alături de echipa Pro România din Bucureşti şi îmi voi asuma candidatura la Camera Deputaţilor pe lista de Bucureşti”, a transmis Ponta.

În condițiile date, devine limpede că Alin Văcaru va fi primul pe lista Pro România pentru Camera Deputaților, cu șanse mari pentru un nou mandat în Parlamentul României.