Soluție de criză: Weber vrea ca PSD să își schimbe numele

Preşedintele social-democraţilor gorjeni, Mihai Weber, îşi doreşte ca PSD să fie altfel perceput, atât în țară cât și în mediile politice internaționale. Pentru asta, liderul judeţean a propus chiar schimbarea denumirii partidului. Deputatul, care face parte din conducerea interimară la nivel naţional, a declarat că formaţiunea politică trebuie să fie ancorată în problemele de politică externă. Totodată, liderul de la Gorj a recunoscut că în trecut, în PSD, s-au făcut greșeli uriașe, care trebuie reparate cât mai urgent.

Trebuie să schimbăm puţin percepţia. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş adăuga ceva şi la cuvântul ‘PSD’, să se vadă că partidul e altfel.  M-ar interesa să fie şi cuvântul ‘european’. Am deschis uşile dialogului, departamentele pentru relaţiile externe trebuie să funcţioneze. Trebuie să arătăm că ne preocupă toate categoriile sociale”, a spus Weber la Radio Infinit.

Deşi nu va candida pentru un post la nivel central în viitorul apropiat, Weber a mai declarat că PSD trebuie să ia decizii după consultări cu toţi membri, şi a sugerat că fosta conducere avea o politică “dictatorială”.

S-au făcut greşeli uriaşe, nu s-a putut interveni la momentul respectiv pentru că era concentrată puterea doar la anumiţi oameni şi nu aveai o punte de a emite opinie acolo, de a comunica, ceea ce nu este corect. Trebuie să fie dezbateri”, a afirmat Weber.