Sondaj: Mai au încredere românii în coaliția de guvernare? Cu cine ar vota duminică

Un sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS), în perioada 10-20 ianuarie 2023, arată că 63% dintre români nu își doresc ca partidele din opoziție să se unească împotriva formațiunilor aflate la guvernare, asta în condițiile în care, potrivit aceluiași studiu, PSD, PNL și UDMR ar obține 61% din voturile cetățenilor.

Totodată, dincolo de majoritatea creditată prin intenția de vot, românii cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită (75%).

 

Punctual, la întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, intervievații  au răspuns:
– PSD – 36%
– PNL – 22%
– AUR – 14%
– USR – 8%
–  UDMR – 5%

 

Din studiul respectiv mai rezultă că românii vor ca pensiile speciale să fie eliminate (83%), iar țara noastră trebuie să susţină Republica Moldova în criza energetică (63%).
Cât privește priveşte coaliţia PSD-PNL, persoanele intervievate transmit că partidele de opoziţie nu ar trebui să se unească împotriva alianței partidelor de la guvernare (63%).
Ca perspective internaționale, cei mai mulți dintre cei abordați de realizatorii sondajului consideră că România nu va intra în Spațiul Schengen în 2023 (53%).

IMAGINI: