Spitalul continuă propaganda: Au ridicat doi copii care plângeau, o reacţie maternă umană

Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani e emis un comunicat de presă prin care încearcă să contracareze criticile generate de modul în care s-a desfăşurat vizita Vioricăi Dăncilă la unitatea medicală.

Conducerea instituţiei susţine că au fost luate toate măsurile pentru ca micuţii vizitaţi să nu fie puşi în pericol, ”la intrarea în Secţia Neonatologie a spitalului s-au respectat regulile de igenă de bază şi măsurile prevăzute de ghidul de izolare. S-a efectuat inclusiv trIajul epidemiologic şi niciun membru al delegaţiei nu prezenta semne de boală”.

În acelaşi document postat pe facebook se precizează că ”delegaţia oficială alcătuită din prim-ministrul României (Viorica Dăncilă n.red), ministrul Sănătăţii (Sorina Pintea n.red) şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea (Marian Oprişan n.red) a vizitat Spitalul de Urgenţă <<Sf. Pantelimon>> Focşani pentru a verifica investiţiile în aparatura medicală şi în reabilitarea şi modernizarea spitalului”.

Câteva rânduri mai jos, şefii spitalului uită de aparatura medicală şi celelalte investiţii, recunoscând, negru pe alb, că s-a pregătit o vizită electorală, una în urma căreia în spaţiul public o să ajungă fotografii ale oficialităţilor cu bebeluşii.

Mămicile copiilor din saloanele vizitate au fost înştiinţate anterior de vizita delegaţiei oficiale şi li s-a cerut acordul pentru filmarea şi fotografierea copiilor

Comunicatul continuă în aceeaşi notă şi caută să justifice la modul propagandistic faptul că Dăncilă şi Pintea au ţinut în braţe câte un copil:

Mămicile nu au avut nicio obiecţiune, ba chiar s-au arătat încântate de faptul că doamnele ministru au ridicat în braţe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacţie maternă umană”.

Mai mult decât neinspirat modul de redactare, din fotografii se vede clar cum fostul premier Dăncilă primeşte bebeluşul de la un cadru medical.