Stare de alertă pe Jiu, la barajul Vădeni: Tone de deșeuri aduse de viitură

Intervenție susținută a salariaților de la Hidroelectrica, în ultimele 48 de ore, la barajul Vădeni – Târgu Jiu. Tone de suspensii au fost aduse de viitură și au format un ”pod” ce trebuia neapărat ”spart”, îndepărtat.
Claudiu Fiu, vicepreședinte al AJVPS Gorj, a fost la fața locului, alături de cei implicați, și a reacționat pe pagina de socializare.

 

Rușine, să le zic cetățeni, acelora care arunca deșeurile la întâmplare!
Rușine autorităților, pentru că nu aplică masuri coercitive!
Rușine, ție stat roman, deoarece am rămas probabil singura țara din Europa în care nu exista un preț-garanție pe ambalajul returnat, chiar și Serbia are!
Este viitură pe râul Jiu de doua zile. Am trecut de miezul nopții pe barajul Târgu Jiu – Vădeni, iar băieții de la Hidroelectrica încă muncesc să deblocheze tonele de deșeuri care vin fără încetare dinspre Valea Jiului și din localitățile aflate în amonte de Târgu Jiu. De 48 de ore lucrează fără încetare ca stavilele barajului să nu fie blocate de gunoaie și barajul să funcționeze în parametri. Din ce în ce mai dese astfel de evenimente, la fiecare creștere de debit avem un spectacol grotesc cu ape pline de mizerie.
Tone, sute de tone de suspensii de toate felurile… Ăștia suntem, așa jos am ajuns ca nație!!!
Felicitări angajaților Hidroelectrica, mă înclin cu respect pentru efortul depus și profesionalismul dumnealor!”, a transmis Fiu, spre ora 2:00 a zilei.
Dincolo de situația în sine, cea vizibilă, în astfel de conjuncturi crește enorm poluarea chimică, fenomen ce duce la decimarea faunei acvatice.

FOTO:

Articolul precedentFost ministru: La ”speciali” s-au preocupat ca pensiile să fie cât mai mari. Interesul e ca să stea omul cu mâna întinsă la ajutoare
Articolul următorMitran: Cel mai bun transfer la Craiova (CSU) e Neagoe