Strategia PSD: Moțiune de cenzură în vară. Ar urma suspendarea lui Iohannis

PSD, Pro România și ALDE vor ca Parlamentul să nu intre în vacanță, pregătind sesiuni extraordinare pentru lunile iulie și august, în ideea demiterii guvernului liberal după starea de alertă. Liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a explicat această abordare:

Anul acesta, am vorbit cu colegii mei și cu colegii din celelalte partide, și cu Victor Ponta, și cu Călin Popescu-Tăriceanu, să nu intrăm în vacanță parlamentară, sa avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât și în august. Nu cred că e oportun să depunem o moțiune de cenzură pe perioada stării de alertă”.

Potrivit acestuia, înlăturarea executivului condus de Ludovic Orban nu va veni la pachet cu suspendarea președintelui Iohannis, act politic gândit ca o etapă ulterioară.

Nu cred că este oportun în acest moment politic pentru PSD să pornească un demers de suspendare a președintelui. Cred că, după ce avem creionată o majoritate în Parlament, să depunem o moțiune de cenzură și să avem schițat un program economic coerent până la alegerile viitoare. (…) Nu cred că e în acest moment pregătită România pentru un asemenea demers. Mai ales într-un asemenea haos. Să nu facem un haos şi mai mare decât haosul existent. Trebuie să avem măsură. Fiecare om politic a plătit la un moment dat pentru excesele sale. Acum avem de a face cu un abuz de putere, categoric, a spus, la România TV, Ciolacu.