Strigăt de la Pandurii: Ajutați-ne!

Reprezentanți ai clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu au lansat o petiție publică prin care cer sprijinul tuturor ce s-au bucurat de evoluțiile echipei din anul promovării, 2005, până în momentul în care formația gorjeană a intrat în insolvență și a început lupta pentru supraviețuire ca și entitate sportivă. Se speră, astfel, în sensibilizarea autorităților locale și județene, dar și a altor factori cu potențial financiar din Gorj.

        ”Ne propunem să reamintim tuturor gorjenilor că Pandurii este echipa orașului Târgu Jiu și că a scris pagini frumoase de istorie pentru generații de jucători, antrenori și suporteri, mai multe generații de tineri crescând alături de Pandurii în cei 57 de ani de istorie. Pentru că susținătorii echipei Pandurii vor să se bucure din nou de meciurile echipei favorite și pentru a oferi din nou prilej de bucurii copiilor și tinerilor care se întreaptă către acest sport, ne adresăm prin această petiție tuturor care au puterea de a face ceva pentru a ajuta clubul să își revină și pentru a readuce Pandurii în casa în care echipa s-a născut și a crescut, acolo unde a scris instorie pentru municipiul Târgu Jiu”, se arată în demersul celor de la Pandurii.

Suporterii sunt invitați să se alăture semnând petiția, iar autorităților locale li se cere să grăbească finalizarea stadionului și să ajute la fel ca atunci când ”au fondat echipa de fotbal”. Sprijinirea activității juniorilor este o altă doleanță, Consiliul Județean întrerupând colaborarea cu Pandurii. De altfel, potrivit oficialilor județeni și locali, finanțarea echipei în timp ce clubul se află în insolvență este o mare problemă, nimeni nefiind dispus să-și asume riscuri legale. Mai mult, clubul este în litigii atât cu Consiliul Județean, cât și cu Consiliul Local Târgu Jiu. Cristian Toader Pasti, consilier local din Târgu Jiu și consilierul președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu, a lansat public o posibilă variantă de sprijinirea a entității sportive. Acesta vorbea, printre altele, despre implicarea unor investitori nou apăruți în județ, însă nimic concret. Finalizarea stadionului depinde exclusiv de Guvernul României și, după alocarea ultimelor fonduri necesare, a fost anunțată pentru vara acestui an.