Sud-coreenii vor să investească și în C.E. Oltenia. Pentru proiectul Mintia sunt dispuși să aloce peste 1,3 miliarde de dolari

 

Un grup de firme din Coreea de Sud a depus o ofertă pentru a prelua activele Termocentralei Mintia, unde dorește să construiască o centrală pe gaze în ciclu combinat de 1.000 MW, proiect pentru care estimează că vor cheltui circa 1,3 miliarde de dolari, informează economica.net.

Informația a fost făcUtă publică de Siwoo Chung, CEO al BKB. Acesta a precizat că la Mintia există și premise pentru a se realiza un parc fotovoltaic de circa 110 MW.

Suntem interesați să investim în producția de energie electrică din România (…) Am trimis deja ofertă neangajantă pentru Mintia, știm că există o procedură de privatizare. Dacă vom merge mai departe, de executarea proiectului se va ocupa Hyundai, un grup reprezentativ în Koreea. Mintia are angajați cu experiență și este foarte posibil să angajăm oameni de acolo. Pe parcursul investiției, vom fi preocupați în special de dezvoltarea regiunii”, a declarat, potrivit sursei citate, Siwoo Chung. 

Totodată, consorțiul sud-coreean se declară interesant să participe și la proiectele de centrale pe gaze și la cele fotovoltaice care vor fi derulate de Complexul Energetic Oltenia. Și în acest caz, a trimis o ofertă neangajantă de a deveni partener al companiei românești într-una dintre companiile de proiect (SPV – special purpose vehicle) care va construi una dintre cele două capacități noi pe gaze, la Turceni și Ișalnița.

Articolul precedentGorj: În arest! Se distra teribil incendiind un autoturism
Articolul următorTurneu de baschet la Târgu Jiu: Steaua și SCM U Craiova vor evolua pe parchetul Sălii Sporturilor