Sunt cu mâna pe cuțite, intersele îi încaieră! ALDE vrea un viceprimar la Târgu Jiu, PSD la Rovinari

Alianţa PSD-ALDE scârţâie din ce în ce mai rău în Gorj. Deşi întelegerea de la nivel central ar trebui să echivaleze cu o colaborare cât mai bună în judeţ, reprezentanţii celor două formaţiuni politice nu pierd niciun prilej să-şi facă reproşuri. Dacă aldiştii susţin că nu există un protocol care să “legitimeze” alianţa la nivel de județ, pesediştii spun că schimbarea bruscă de atitudine a venit de la instalarea lui Ion Iordache la şefia partidului.

“În judeţul Gorj nu există şi nu a fost niciodată semnat un astfel de protocol, asta nu înseamnă că suntem înpotriva PSD-ului, asta nu înseamnă că dacă ridicăm problemele din Complexul Energetic Oltenia suntem împotriva PSD-ului. Conform protocolului alianţei, ALDE trebuia să aibă un viceprimar la Târgu Jiu. Asta era stipulat în protocol şi nu s-a întâmplat”,  a declarat, la Radio Infinit, Dorin Taşcău, membru în BPJ la ALDE.

În schimb, “vicele” de la PSD Gorj, Mihai Prunariu, spune că “reciprocitatea” nu s-a aplicat nici în cazul social-democraţilor, care ar fi meritat un om în conducerea Primăriei Rovinari. Prunariu a mai declarat că atitudinea arogantă a lui Iordache o să-i coste pe cei de la ALDE. “Şi noi meritam postul de viceprimar la Rovinari şi nu l-am primit. Nu sunt de acord cu politica pe care încearcă s-o facă domnul Iordache vizavi de judeţul Gorj. Nu prea respectă pe nimeni, are aşa o aură de Mesia al politicii gorjene care deranjează pe foarte mulţi oameni. Cei de la ALDE parcă conduc Ministerul Energiei şi, la un moment dat şi-au asumat CEO, apoi când nu le-au mai convenit anumite chestiuni au pasat responsibilitatea pe noi”,  a spus politicianul. În schimb, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Anca Borduşanu, a îndemnat la discuţii, declarând că alianţa nu poate fi ruptă de un lider local. Noi ne respectăm aliaţii, aş cere acelaşi lucru şi din partea dumnealor. În momentul în care un lider judeţean, sau unul local, iese şi spune că nu este de acord cu această alianţa, acest lider ar trebui să aibă discuţii la nivel central cu preşedintele dumnealui, apoi să se dezică de o anumită alianţă. Alianţa nu a fost negociată la nivel de judeţ”, a afirmat Borduşanu. 

Articolul precedentTârgu Jiu, Ziua Națională a României: Paradă GRANDIOASĂ de 1 Decembrie, la Coloana Infinitului
Articolul următorAsigurări: Nu sunt suspiciuni de focare de pestă porcină în Gorj