Supărare mare! PSD și UDMR depun moțiune de cenzură

Partidul Social Democrat, prin vocea președintelui interimar Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împreună cu UDMR, decizie luată imediat ce guvernul și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Social-democrații par convinși că demersul nu va duce la alegeri anticipate, fiind optimiști în privința formării unei noi majorități.

Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt fermi convinși că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate. O singură condiție avem: să nu ne cereți să promovăm o propunere de prim-ministru”, a declarat Ciolacu.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a confirmat că va vota moțiunea de cenzură anunțată de PSD, pomenind, totuși, despre un drum deschis către alegerile anticipate.

Nu e nicio supărare, vom vota o moțiune de cenzură și vom deschide calea spre anticipate”, a precizat Hunor.