Home Principale Gorj Târgu Jiu: 2024 înseamnă debutul unor investiții importante. Accesarea de fonduri europene...

Târgu Jiu: 2024 înseamnă debutul unor investiții importante. Accesarea de fonduri europene rămâne o prioritate

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a prezentat, miercuri, o parte dintre investițiile care urmează să înceapă la nivelul municipiului Târgu Jiu, în 2024. Printre acestea, vor fi pasajul 9 Mai cu Ana Ipătescu și amenajarea Parcului Central.

 

Se dă ordinul de începere pentru pasajul 9 Mai cu Ana Ipătescu. De asemenea, vom semna câteva contracte extrem de importante: cele trei pasaje subterane din zona Pieței Mari, magazinul Parângu și CNTV. Finalizând deja etapa Dali, vom avea finanțare pentru amenajarea Aleii Scaunelor și a Parcului Central. Sunt obiective extrem de importante pentru că putem pune în valoare operele brâncușiene”, a spus, la Radio Infinit, edilul.

 

Ce s-a făcut cu fondurile europene atrase, care sunt țintele…

 

Să nu uităm că, la Târgu Jiu, astăzi, discutăm despre cel mai mare cartier de locuințe pentru tineri care se construiește în țară. Pe de altă parte, să nu uităm că tot Târgu Jiul a dat ora exacta în privința investițiilor care se realizează pe iluminatul public pe bază de leduri. Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro au ajuns în municipiul Târgu Jiu. Să nu uităm că în sistemul de transport, anul trecut, am fost premiați ca fiind între primele trei municipii din țară în privința modului în care am derulat fonduri europene și am adus un sistem de transport de ultimă generație în municipiul nostru. De aceea, spuneam că discutăm de ora exacta pe care a dat o Târgu Jiu și trebuie să o dea și de acum încolo, mai ales în accesare de fonduri europene. Pentru că nu putem avea pretenții în dezvoltarea acestui oraș decât în condițiile în care vom atrage din ce în ce mai mulți bani din fondurile europene. Bugetul local și puținii bani pe care îi primim de la guvern, nu pot satisface cerințele locuitorilor municipiului Târgu Jiu. Sunt mult mai multe obiective pe care ni le dorim finalizate. Noi încercăm și pe Fondul pentru Tranziție Justă să atragem bani pentru realizarea acelui parc industrial din zona CET, pe cele 40 de hectare de teren. De asemenea, am depus deja la Ministerul Energiei pe fondul de modernizare proiectul pentru obținerea sumelor necesare în vederea realizării unui parc fotovoltaic care să ne poată asigura independența energetică la Târgu Jiu”, a mai spus edilul-șef.