Târgu Jiu: 24 de milioane de euro pentru transportul în comun. Romanescu vrea curse până în localitățile situate la 25 de kilometri de oraș

Primăria Târgu Jiu pregătește licitația pentru modernizarea transportului public din municipiu. Printre altele, în cadrul proiectului în valoare de 24 de milioane de euro, se vor achiziționa 15 troleibuze noi, care se vor adăuga altor 20 prinse într-un proiect separat. Dintre acestea, 15 trolee vor fi autonome, având posibilitatea de a parcurge 50 de kilometri fără să fie conectate la rețeaua electrică.

Mijloacele de transport în comun ar putea deservi cetățeni din localități aflate până la 25 de kilometri de Târgu Jiu, într-un demers al autorității municipale, care intenționează crearea zonei metropolitane și odată cu ea trasee noi ale troleibuzelor, dincolo de raza orașului.

Acest proiect reprezintă cea mai mare investiție pe fonduri europene a Primăriei Târgu-Jiu. Suntem în faza în care pregătim documentele pentru licitație. Este un proiect de 24 de milioane de euro care are trei pachete, aici fiind vorba despre reabilitarea întregului sistem de transport, vorbim şi de sistemul e-ticketing, care trebuie să fie compatibil cu noile mijloace de transport, iar cel de al treilea pachet constă în achiziționarea a 15 noi trolee, ele completând pachetul de 20 de trolee care sunt licitate în proiectul cu Ministerul Dezvoltării. Prin acest proiect reabilitarea sistemului de transport în comun aproape se finalizează. (…) Luăm în calcul şi varianta extinderii. Astăzi am semnat proiectul privind dezvoltarea zonei metropolitane. Dezvoltarea acestei zone este legată de proiectul transportului în comun, pentru că în maxim un an de zile, după ce vom primi troleele, vrem să extindem transportul în comun către localitățile învecinate municipiului Târgu-Jiu. Ne dorim ca partenere în constituirea acestei zone metropolitane toate localitățile care se află la maxim 25 de km de Târgu-Jiu. Această distanţă de 25 de km poate fi parcursă de trolee pe autonomie, independent de reţea, ele putând parcurge maxim 50 de km, adică 25 de km până la ultimul cap și ulterior revenirea în reţea”, a spus Marcel Romanescu.