Târgu Jiu: A fost rezolvată problema gunoiului menajer. Schimbarea legislației a blocat activitatea de ridicare a deșeurilor

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat, joi seara, că problema ridicării deșeurilor de la locurile special amenajate a fost rezolvată. Reamintim, au fost probleme mari după ce miercuri, 1 februarie, a intrat în vigoare OUG 133, prin care se impune ca gunoiul menajer să fie tratat după care depozitat. Practic, firmele de salubritate nu pot depozita respectivele deșeuri fără a le trata la o stație de profil. La nivel de județ Gorj există doar o astfel de stație, la Târgu Cărbunești, proprietate a Salubris Gilort.

Problema legată de ridicarea deșeurilor din Târgu Jiu a fost rezolvată. Factorii de decizie s-au întâlnit și s-au găsit soluții. Este meritul tuturor celor implicați, pornind de la reprezentanții Consiliului Județean, ai Prefecturii Gorj, echipa de la Primăria Târgu Jiu, condusă de viceprimarul Bogdan Bejinaru, reprezentanții ADIS, directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi, și comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda. Nu putem să nu apreciem ajutorul primit de la domnul Ion Fugaru, consilier local la Târgu Cărbunești, care s-a implicat, de asemenea, pentru a oferi cele mai bune soluții.
Dialogul și o bună comunicare între instituții pot rezolva și cele mai dificile situații dacă se trece peste divergențele și orgoliile politice, iar de data aceasta toți factorii decizionali s-au implicat direct, pentru că era o problema gravă și se putea ajunge la imposibilitatea depozitarii gunoiului menajer”, a transmis edilul.