Târgu Jiu: Au reușit. Primăria a obținut 11 milioane de euro, prin PNRR, pentru investiții majore în șapte unități de învățământ

Primăria Târgu Jiu a obținut, prin PNRR, aproximativ 11 milioane de euro pentru investiții majore ce vizează șapte unități de învățământ din municipiu. Primarul orașului, Marcel Romanescu, transmite că pe clădirile școlilor respective vor fi montate panouri fotovoltaice.

Am obținut finanțare pentru șapte unități de învățământ. Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 11 milioane de euro. Reabilitarea energetică va presupune inclusiv montarea de panouri fotovoltaice pe clădirile celor șapte unități școlare din municipiu. Am avut la dispoziție circa 20 de milioane de euro alocați doar pentru reabilitarea clădirilor publice pentru primăria Târgu-Jiu și Consiliului Județean Gorj. Sperăm ca lucrările la unitățile de învățământ cu bani din PNRR să înceapă cât mai repede. Noi, în momentul de față, nu am depus decât studiile de fezabilitate. După ce vom semna contractele pentru obținerea finanțării se vor scoate la licitație, la pachet, proiectare și execuție. Mi-aș dori ca, la sfârșitul anului 2022, să avem deja semnate contractele cu societățile care se vor ocupa de reabilitarea unităților de învățământ”, a spus, la Radio Infinit, Marcel Romanescu.